Maa toisensa jälkeen purkaa COVID-19 liittyviä matkustusrajoituksia

Matkailu avautuu nyt vauhdilla 🙂
Lähes päivittäin näemme uutisia miten eri maat purkavat rajoituksia. Keräämme uutisia tälle sivulle.

 


Kreikka, Bulgaria, Liettua ja Sveitsi luopuvat Covid-19 maahantulorajoituksista 2.5.2022

Korfun matkat Matkapörssistä


Thaimaa lopettaa Test&Go- ja Sandbox -ohjelmat 1.5.2022

Thaimaa lopettaa 1. toukokuuta 2022 alkaen Test & Go – ja Sandbox –ohjelmat. Matkustajilta ei enää vaadita PCR-testejä, joten ohjelmat lopetetaan. Ennakkorekisteröintijärjestelmä Thailand Pass säilyy edelleen, mutta sen prosessia yksinkertaistetaan.

Täysin rokotettujen matkustajien ei enää tarvitse esittää negatiivista PCR-testiä ennen lähtöä eikä PCR-testiä saapuessaan.
Enää ei tarvitse varata SHA+-hotellia yhdeksi yöksi tulosta odotellessa. PCR-testin poistaminen rokotetuilta matkustajilta poistaa käytännössä Test & Go -maahantuloprosessin.

  • Rokottamattomia tai ei täysin rokotettuja matkustajia, jotka ovat toimittaneet negatiivisen PCR-testin 72 tunnin kuluessa ennen lähtöä Thailand Pass -järjestelmän kautta, kohdellaan samalla tavalla kuin rokotettuja matkustajia, eikä PCR-testiä tarvitse tehdä saapumisen yhteydessä eikä matkustaja joudu karanteeniin.
  • Rokottamattomia tai vain osittain rokotettuja matkustajia, jotka eivät ole toimittaneet negatiivista PCR-testiä ennen lähtöä, on pysyttävä karanteenissa 5 päivän ajan saapumisen jälkeen, ja PCR-testi tehdään 5. päivänä.
  • Vakuutusturvaa koskevia vaatimuksia alennetaan 20 000 dollarista 10 000 dollariin.

Lisää tietoa: https://thecoloursofthailand.com/news/thailand-opening/

VARAA MATKA THAIMAAHAN

Finnair luopuu maskipakosta 25.4.2022

Finnair

Maskipakko Finnairin lennoilla poistuu 25.4. alkaen ellei lähtömaa ja kohdemaa sitä erikseen vaadi. Maskia voi edelleen halutessaan käyttää kaikilla lennoilla. Lähtö- ja kohdemaan maskivaatimukset tulee tarkistaa ennen matkaa Finnairin matkustustiedotteesta: https://bit.ly/3vzSUHbF

Finavia luopuu maskisuosituksista 21.4.2022

Finavia luopuu maskisuosituksista kaikilla lentoasemillaan 21.4. alkaen. Lennon aikana ja eri maissa voi vielä olla voimassa maskisuositus tai -pakko. Matkustajia pyydetään varmistamaan maskin käyttöä koskevat ohjeet lentoyhtiöiltä ja kohdemaan lentoasemien sivuilta. Terveydenhuoltoalan viranomaiset suosittelevat maskin käyttämistä edelleen, jos siitä on hyötyä oman tai perheenjäsenen terveydentilan kannalta. Maskin käyttäminen on oman harkinnan mukaan sallittua ja suositeltavaa lentoasemilla erityisesti ruuhkatilanteissa, sillä koronavirusta on edelleen liikkeellä. Lue lisää täältä: https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2022/finavia-luopuu-lentoasemillaan-maskisuosituksestahttps://bit.ly/3vzSUHbF

Maskipakko päättyy Espanjassa 20.4.2022

20.4.2022 alkaen maskin käyttö ei ole pakollista ulkona tai sisällä Espanjassa. On kuitenkin olemassa joitakin poikkeuksia, joissa maskien käyttö on edelleen pakollista:

1. Jos matkustat lentokoneella, junalla tai bussilla sekä kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla.

2. Jos matkustat laivoilla tai veneillä, jos 1,5 metrin etäisyyttä ei voida pitää.

3. Terveyskeskuksissa, palveluissa ja laitoksissa, kuten sairaaloissa tai apteekeissa.

4. Sosiaaliterveyshuollon työntekijöiden ja vierailijoiden tulee käyttää maskia yhteisissä tiloissa.

Lisätietoja osoitteessa: helsinki@tourspain.es.

VARAA MATKA ESPANJAAN

Kypros luopuu matkustusilmoituksesta 18.4.2022 alkaen

molos promenad limassol

18.4.2022 alkaen Kyprokselle ei tarvitse tehdä enää matkustusilmoitusta. EUn digitaalinen koronatodistus riittää. PCR-testi vaaditaan vain täysin rokottamattomalta tai taudin sairastaneelta, jolla ei ole todistusta parantumisesta. COVID-19_Destination_Protocol_18-04-2022.pdf (visitcyprus.com)

VARAA MATKA KYPROKSELLE

Espanja luopuu matkustusilmoituksesta 6.4.2022 alkaen

6.4.2022 alkaen Espanjaan matkustaessaan suomalaisen ei tarvitse tehdä enää matkustusilmoitusta Espanjan viranomaisille. EUn digitaalinen koronatodistus riittää. Eli todistus rokotteista, sairastetusta taudista tai testitulos. Alle 12-vuotiailta ja kansainvälisille lennoille jatkavilta ei vaadita näitäkään.

VARAA MATKA ESPANJAAN

Viro, Tsekki, Hollanti – 5.4.2022

Viro, Tsekki ja Hollanti luopuvat koronaan liittyvistä maahantulorajoituksista (negatiivinen PCR-testitulos / todistus sairastetusta koronasta/koronapassi) EU/Schengenalueen kansalaisilta. (  These 3 Countries Have Recently Removed COVID-19 Entry Rules for All EU/Schengen Area Travellers – SchengenVisaInfo.com )


Slovakia – 5.4.2022

Slovakian Bratislava on halpa lomakohde

Slovakia luopuu maahantulokaavakkeen täyttämisestä (eHranica)  6.4.2022 . (Travel: Slovakia Lifts Pre-Entry COVID Registration, Quarantine & Face Mask Requirements – SchengenVisaInfo.com)


Malta – 5.4.2022

Malta rannikko

Maltalle pääsee matkustamaan negatiivisella PCR-testituloksella (max. 72h) tai todistuksella sairastetusta koronaviruksesta (max. 180vrk ) maanantaista 11.4.2022 alkaen. Tähän saakka Maltalle on päässyt ainoastaan voimassa olevalla koronapassilla. (New COVID-19 Updates (visitmalta.com))


Kreikka – 4.4.2022

Santorinin matkat Matkapörssistä

Kreikka on pidentänyt koronapassin voimassaoloa seitsemästä (7) kuukaudesta yhdeksään (9) kuukauteen EU:n direktiivien mukaisesti. “Toisen rokotuksen jälkeen koronapassi on voimassa 9kk aiemman 7kk sijaan” sanoo Kreikan terveysministeri Thanos Plevris. Kolmannen (3.) koronarokotuksen jälkeen koronapassin voimassaolo ei pääty/vanhene.

Lisäksi todistus sairastetusta koronasta on voimassa 6kk aiemman 3kk sijaan. (Update on COVID-19 – 04/04/2022| Info before you Travel | Discover Greece)

VARAA MATKA KREIKKAAN

Norwegian – 4.4.2022

Norwegian

Kasvomaskin käyttö Norwegianin lennoilla on vapaaehtoista 4.4.2022 alkaen. Norwegian muistuttaa, että matkustussäädökset sekä maskin käyttösuositukset/-vaatimukset vaihtelevat kuitenkin lentokentillä sekä kohdemaissa. Matkustajan tulee selvittää omaa matkustustaan koskevat säädökset ennen matkaa. (https://www.norwegian.com/fi/lennon-tila/updates?gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjw9LSSBhBsEiwAKtf0n0fbCjcp_0Gx6Ae82Iwm_xFixg6ab3M_u-lkXBQUZbnaSG9_rLxnjhoCVx0QAvD_BwE)


Norja, Islanti, Irlanti, Romania, Slovenia, Unkari  – 4.4.2022

Edullinen matkakohde Bukarest

Nämä 6 Euroopan maata eivät enää vaadi koronapassia:

  • Norja
  • Islanti
  • Irlanti
  • Romania
  • Slovenia
  • Unkari

Matkustajakaavakkeiden (Passenger Locator Form) vaatimukset vaihtelevat vielä toistaiseksi maasta riippuen. (Travel: These 6 European Countries No Longer Ask For COVID-19 Proof Upon Entry – SchengenVisaInfo.com)


Islanti – 25.2.2022

Islannin terveysministeri Willum Þór Þórsson on päättänyt, että perjantaista 25. helmikuuta alkaen kaikki COVID-19-pandemian aiheuttamat julkiset rajoitukset poistetaan sekä kotimaassa että rajalla. Siten kaikki säännöt, jotka koskevat sosiaalisten kokoontumisten ja koulutoiminnan rajoituksia sekä COVID-19-tartunnan saaneiden karanteenivaatimusta, poistetaan. Lisäksi rajalla ei toteuteta tautien ehkäisytoimenpiteitä riippumatta siitä, ovatko henkilöt rokotettuja vai rokottamattomia.

VARAA MATKA ISLANTIIN

Fuengirola – 10.2.2022

Fuengirola.fi uutinen: https://fuengirola.fi/2022/09/02/maskipakko-ulkona-paattyy/

Espanjan valtion virallisessa BOE-tiedotteessa julkistettiin keskiviikkona päätös sitä, että hengitysmaskien käyttöpakko ulkona päättyy.

Lakimuutos astuu voimaan torstaina 10. helmikuuta, joten silloin maskia ei ulkona liikkuessa tarvitse enää käyttää. Vapautus maskeista koskee myös koululaisten ja opiskelijoiden välitunteja.

On kuitenkin poikkeustilanteita, joissa maskia pitää edelleen käyttää myös ulkotiloissa.

Maskia pitää edelleen käyttää massatapahtumissa, joissa osallistujat ovat seisaallaan. Jos ulkotilaisuudessa on kaikille istuimet, tarvitaan maski vain jos 1,5 metrin turvaväliä ei voida ylläpitää.

Myös julkisessa liikenteessä, kuten busseissa, junissa, lentokoneissa maskipakko säilyy, mukaan lukien pysäkit ja asemat. Samoin julkisissa sisätiloissa maskipakko säilyy ennallaan.

VARAA MATKA FUENGIROLAAN