Kööpenhamina - Satavarma suomalainen Kööpenhamina - Satavarma suomalainen Kööpenhamina - Satavarma suomalainen Kööpenhamina - Satavarma suomalainen Kööpenhamina - Satavarma suomalainen Kööpenhamina - Satavarma suomalainen Kööpenhamina - Satavarma suomalainen

Tanskan pääkaupungissa, Kööpenhaminassa, sekoittuu keski-eurooppalainen ja pohjoismaalainen tunnelma. Tämä skandinavian suurin kaupunki on täynnä upeita historiallisia nähtävyyksiä: kirkkoja, katedraaleja, linnoja ja palatseja. Kaupungin symboli Den Lille Havfrue eli Pieni merenneito patsas satama-alueella on vain yksi lukuisista nähtävyyksistä, joihin kannattaa kaupungissa vieraillessa tutustua.

Kööpenhaminassa on lähes rajaton valikoima aktiviteetteja, jotka sopivat myös lapsiperheille: eläintarha, jossa on 2500 eläinlajia eri puolilta maailmaa sekä toukokuussa Kööpenhaminan keskustassa porttinsa avaa huvipuisto Tivoli, jonka arabialaistyylinen fantasiapalatsi tarjoaa parin tusinan verran ravintolavaihtoehtoja järvimaisemasta olutpuutarhaan. Tivolin hauskat pelit ja laitteet piristävät kaiken ikäisiä ihmisiä syyskuuhun saakka. Monista museoista mainitsemisen arvoinen on Amalienborgin museo, joka kertoo Tanskan kuninkaallisen suvun tarinan.

Kööpenhamina tarjoaa ainutlaatuisen valikoiman erikoistuotteita ja yksi kaupungin antoisampia huveja on maailman pisimmällä kävelykadulla, Strögetillä, kuljeskelu. Voit piipahtaa välillä ostoksille kutsuviin pikku puoteihin tai katukahvilaan jätskille ohikulkevia ihmisiä ja kaupungin vilkasta elämää seuraamaan. Ostosten lomassa voi myös nauttia maailmankuuluja tanskalaisia voileipiä tai tanskalaisen instituution, nakkikioskin antimia.

Lataa ilmainen Kööpenhaminan matkaopas (PDF): Copenhagen travel guide | Copenhagen reseguide.

[ninja_tables id=”66196″]