Mumbai - Satavarma suomalainen Mumbai - Satavarma suomalainen Mumbai - Satavarma suomalainen Mumbai - Satavarma suomalainen Mumbai - Satavarma suomalainen Mumbai - Satavarma suomalainen Mumbai - Satavarma suomalainen

Mumbai on väkiluvultaan Intian suurin kaupunki ja yksi maan nopeimmin kasvavista suurkaupungeista. Kaupungin asukasluvun tarkkaa määrää ei tiedä kukaan, mutta karkea arvio on noin 15-20 miljoonaa asukasta. Parhaiten kaupunki tunnetaan vielä vanhalla nimellään eli Bombay, nimeä käytetäänkin edelleen laajalti kaupungin asukkaiden keskuudessa sekä julkisten laitosten nimissä. Mumbai nimi otettiin virallisesti käyttöön vuonna 1995.

Mumbaita ovat hallinneet viimeisten vuosisatojen aikana portugalilaiset, englantilaiset ja Gujaratin sulttaanit, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä kaupungin ulkonäköön. Katukuvaan kuuluvat art deco talot, siirtomaa-ajan rakennukset, kalastajien vaatimattomat asumukset sekä modernit toimistotalot. Tämä kaikki heijastuu nykypäivän Mumbaissa, joka on Intian talouselämän ja myös viihdeteollisuuden keskus – kaupungin elokuvatuotanto tunnetaan kautta maailman nimellä Bollywood.

[ninja_tables id=”66196″]