Peking - Satavarma suomalainen Peking - Satavarma suomalainen Peking - Satavarma suomalainen Peking - Satavarma suomalainen Peking - Satavarma suomalainen Peking - Satavarma suomalainen Peking - Satavarma suomalainen

Peking on Kiinan kansantasavallan pääkaupunki ja samalla myös maan kolmanneksi suurin kaupunki maan pohjoisosassa sijaiten. Peking on ollut koko muinaisen historiansa ajan maan poliittinen keskus ja nykyään kaupungin suosio matkailijoiden keskuudessa on jatkuvassa kasvussa. Noin 140 miljoonaa kiinalaista ja yli 4 miljoonaa kansainvälistä turistia vierailee Pekingissä vuosittain.

Polkupyörien, vilkkaan liikenteen ja aamuvoimistelijoiden seassa kannattaa katsastaa ainakin nämä nähtävyydet kaupungissa: Tiananmen eli Taivaallisen rauhan aukio, keisarillinen Kielletty kaupunki, vanha keisarillinen lomapaikka eli Kesäpalatsi, Ming dynastian rakennuttama Taivaan temppeli ja “Linnunpesä” eli Pekingin kansallinen stadion. Kokonaisuudessaan 21 196 kilometriä pitkä Kiinan muuri on vain noin tunnin ajomatkan päässä Pekingistä, vierailu siis sielläkin ankansyönnin, oopperan, posliinin ja silkkien lomassa on varmasti käynnin arvoinen kokemus.

[ninja_tables id=”18423″ filter=”peking”]