Reykjavik - Satavarma suomalainen Reykjavik - Satavarma suomalainen Reykjavik - Satavarma suomalainen Reykjavik - Satavarma suomalainen Reykjavik - Satavarma suomalainen Reykjavik - Satavarma suomalainen Reykjavik - Satavarma suomalainen

Ensimmäinen viikinki Islannin erikoisella maaperällä antoi Reykjavikin kaupungille sen kuumista lähteistä nousevan höyryn peruusteella nimen ‘savuinen lahti’. Ja savua muodossa jos toisessa saarella todella riittää. On kuumia lähteitä, geysireitä ja yhä toiminnassa olevia tulivuoria.  Islannin villiä ulkomuotoa leimaavat laajat mustat laava-alueet, lumihuippuiset vuoret, joet,  vesiputoukset ja vihreät laaksot.

Reykjavik on aivan omaa luokkaansa Euroopan pääkaupunkien joukossa. Toki se on niistä pohjoisin, mutta sen viehätys Islannin karussa maisemassa valkoisten puutalojen ja kirkkaasti maalattujen betonirakennusten yhdistelmänä jättää lämpimän muiston matkailijan valokuva-albumiin. Jylhät vuoret ja vaikuttava luonto ympäröivät tätä kaupunkia – Reykjavikissä voit aurinkoisena päivänä jopa erottaa kristallinkirkkaan Snaefellsjökull-jäätikön läntisessä horisontissa.

Reykjavik on samaan aikaan energinen, vaikuttava ja kodikas. Ihmiset kaupungissa ovat hyvin ulospäinsuuntautuneita ja ystävällisiä sekä aidosti kiinnostuneita vierailijoistaan. Islannin väestöstä 60 % asuu Reykjavikissä, joten Islannin kaupunkielämä keskittyykin tälle alueelle. Kaupunki on myös kuuluisa erittäin vauhdikkaasta yöelämästään, keskustan kymmenet baarit ja diskot ovat lähekkäin muutamalla kadulla, ja keskiyöllä kaduilla on karnevaalimainen tunnelma. Keskustassa on myös erittäin korkeatasoisia ravintoloita ja etenkin kalaruoka on vertaansa vailla.

[ninja_tables id=”66196″]