Pisa - Satavarma suomalainen Pisa - Satavarma suomalainen Pisa - Satavarma suomalainen Pisa - Satavarma suomalainen Pisa - Satavarma suomalainen Pisa - Satavarma suomalainen Pisa - Satavarma suomalainen

Toscanassa, Italian luoteisosassa sijaitsevan Pisan kaupungin kuuluisin nähtävyys on 55 metriä korkea, kalteva torni, joka alkoi kallistua jo rakennustyön käynnistyttyä 1100-luvulla. Pisassa on tämän kuuluisan tornin lisäksi kaksi muuta kallellaan olevaa tornia ja kävellen tutustumisen arvoinen historiallinen keskusta. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä kaupungissa ovat muun muassa Ritareiden aukio, jolla sijaitsee hienon julkisivun Palazzo della Carovana dei Cavalieri sekä elegantti Borgo Stretto ostoskatu, jossa voi käyskennellä keskiaikaisten kaarien alla ja Lungarnon kadut Arno-joen rannalla. Pisan kellotornilta parin minuutin kävelymatkan päässä on yksi Euroopan vanhimpia kasvitieteellisiä puutarhoja, Orto Botanico di Pisa.

Kun Pisan kaupunki on katsastettu, kannattaa hypätä junaan tai vuokrata auto ja ihastua muuhun Toscanaan – Firenzeen on tunnin junamatka ja merelle vain vartti.

[ninja_tables id=”66196″]