Salzburg - Satavarma suomalainen Salzburg - Satavarma suomalainen Salzburg - Satavarma suomalainen Salzburg - Satavarma suomalainen Salzburg - Satavarma suomalainen Salzburg - Satavarma suomalainen Salzburg - Satavarma suomalainen

Salzach-joen halkoma ja Hohensalzburg linnoituksen vartioima Salzburg on yksi Euroopan kauneimmista barokkikaupungeista. Sijainti Alppien juurella tekee Salzburgista suositun talvikohteen, mutta nähtävää ja koettavaa riittää kesälläkin. Mozartin syntymäkaupunkina tunnettu Salzburg on täynnä historiaa, kulttuuria ja taidetta etenkin heinä-elokuulle sijoittuvan Salzburg festivaalin aikaan.

UNESCOn maailmanperintökohteeksi valittu vanhakaupunki on täynnä kirkkoja ja muita kauniita historiallisia rakennuksia. Aikaa kannattaa varata myös ostosten tekemiseen sekä istuskeluun viehättävissä kahviloissa, joita sijaitsee lukuisten torien ja aukioiden varrella. Iltaelämä on vilkasta muun muassa Salzburgin yliopiston kaupunkiin tuomien opiskelijoiden ansiosta.

Paitsi lentäen, pääsee Salzburgiin helposti myös kauniiden maisemien läpi junalla esimerkiksi Münchenistä (etäisyys noin 150 km) tai Wienistä (etäisyys noin 300 km).

[ninja_tables id=”66196″]