Munchen - Satavarma suomalainen Munchen - Satavarma suomalainen Munchen - Satavarma suomalainen Munchen - Satavarma suomalainen Munchen - Satavarma suomalainen Munchen - Satavarma suomalainen Munchen - Satavarma suomalainen

Baijerin osavaltiossa sijaitseva München on muun muassa taiteilijoiden, opiskelijoiden ja rikkaiden rakastama kaupunki, jossa yli viidesosa väestöstä on ulkomaalaisia. Paras aika nauttia kaupungista ja sen lämminhenkisestä ilmapiiristä on kesä-elokuu, jolloin katukahvilat ja baarit ovat täydessä vauhdissa. München on yhtä juhlaa vuoden ympäri, mutta oluen ystäville parasta aikaa ovat kevätauringon säteet aina himmeneviin syysiltoihin. Noin 400 oluttarhaa (Biergarten) ja kellaria tarjoavat mallasjuomaa janoisille ja palanpainiketta nälkäisille kuohuvissa tunnelmissa. Kävelyllä kapakasta toiseen kannattaa maistaa Münchenin klassikkoa eli valkoista makkaraa (Weisswurst), joka on myös mainiota evästä Bayern Münchenin jalkapallokatsomossa.

Münchenin kaupungin sydän on sen vanhan kaupungin Marienplatz, joka on myös shoppailusta nauttivan matkailijan unelmapaikka. Joulumarkkinat tarjoavat esimerkiksi perinteisiä baijerilaisia puukaiverrustuotteita, inkiväärileipiä ja baijerilaisia lasituotteita. Laskettelun ystäville lumen peittämät vuoret ja kesäisin Alppien patikointiretket ovat vain muutaman tunnin ajomatkan päässä.

Lataa ilmainen Münchenin matkaopas (PDF): Munich travel guide | Munich reseguide.

[ninja_tables id=”66196″]