Joulu Gran Canarialla, ilman tip-tappia - Satavarma suomalainen

Joulu Gran Canarialla, ilman tip-tappia

Huolettaa, sillä kansamme on jakautunut kahtia. On nimittäin niitä joille Gran Canaria ja monesti Playa del Ingles on ainoa oikea lomakohde. Ja sitten on niitä jotka eivät edes kehtaisi kertoa käyneensä tai menevänsä sinne. Kärjistystä välttääksemme todettakoon että lienee olemassa kolmaskin ryhmittymä jotka suhtautuvat asiaan neutraalisti tai jopa välinpitämättömästi. Tämä ryhmä on kuitenkin häviävän pieni. Minä haluan puolustaa tuota ensimmäistä ryhmää.

Gran Canaria on mielestäni synonyymi helpolle ja varmalle lomalle: jopa Suomesta on usealta kentältä suoria lentoja, ilmasto on luotettava ja hotelleita riittää joihin päänsä kallistaa. Lisäksi välimatkat saarella on lyhyet ja kielitaitovaatimukset alhaiset. Niinpä meidänkin perheen joulunvieton oli määrä tapahtua Gran Canarialla ja aikaakin varattiin reippaasti, kolme viikkoa.

Perheen kanssa matkustaessa sitä erityisesti arvostaa suoria lentoja ja muutakin helppoutta. Otimme suorat lennot Oulusta. Lentoyhtiönä toimii Norwegian, joka totutusti lensi Boeing 737-800 koneella ja wifi toimi hienosti koko matkan. Tuolloin Norwegian lensi vielä Oulusta suoraan Las Palmasiin.
Tuntui siltä että kolme viikkoa samassa hotellissa on liian pitkä aika, niinpä päädyimme valitsemaan kaksi hotellia, jota vaihdettiin puolivälissä.

Lasten kanssa matkustaessa kaikki on toisin. Omia lepohetkiä ei kannata kovin paljon lomaan budjetoida, muuten saattaa tulla pettymys. Monesti kuitenkin illan ja aamun välissä tällainen lepotilaisuuskin tarjoutuu. Lentoihin täytyy valmistautua vähän muutenkin kuin huolehtimalla itselle lukemista. Runsaasti erilaista pientä purtavaa, vettä ja lukemista sekä tekemistä lapsille. Tämä sijoitus maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Yhä useammin olen nykyisin valinnut kohteisiin yksityisen lentokenttäkuljetuksen joka nopeuttaa ja helpottaa siirtymistä hotellille huomattavasti. Minun perhe ei tavalliseen taksiin mahdu, joten senkin vuoksi ennakkoon varattu auto on todella kannatettava vaihtoehto.
Niinpä ajelimme suoraan hotelliimme joka oli Monte Feliz Bahia Felizin kylässä. Huoneisto vastasi odotuksia ja oli sekä siisteydeltään että varusteluiltaan oikein toimiva.

Kanarialta on kirjoitettu niin paljon, että kaikkia yksityiskohtia ei kannata tässä kertoa. Tavanomaista rantaelämää, altaalla loikoilua, hyvää ruokaa ja juomaa – sitähän se lomailu on ja monta kertaa se tuntuu oikein riittävältä. Lapsille muistiin on jäänyt joulupäivän uinnit lämpimässä Atlantissa ja aalloissa jotka työntävät hämmästyttäviä määriä hiekkaa kehon eri  onkaloihin ja uikkareihin.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi Gran Canaria on niin paljon muutakin. Jos näet turistikohteet tylsiksi, niin vuokraapa auto ja lähde ajelemaan saarta vähän laajemmin. Vuoristoreitti tarjoaa äärimmäisen monipuolisen kattauksen erilaista luontoa ja vuoristosta löytyy pieniä kyliä joissa voit nauttia kahvin täysin erilaisissa tunnelmissa kuin rantakadulla. Maisemat ovat todella silmiä hiveleviä ja helposti tulee mieleen että miksipä ei suuntaisi myös kävelyretkiä vuoristoon.

Las Palmas on aitoudessaan yllättävä. Voin uskoa että kaupungin kaduilla voi käppäillä loputtomasti ja välillä istahtaa puiston penkille aistimaan saarelaista elämää. Itse kyllä tykkään käydä kaupungit nopeasti läpi enkä monestikaan osaa pysähtyä aistimaan tunnelmia sen syvemmin. Vaatekaupan tunnelma on kuitenkin sama kaikkialla maailmassa ja tämä vetää etenkin perheen naisia huolestuttavan voimakkaasti puoleensa. Ja vastaavasti aiheuttaa ihmeellistä jomotusta omaan alaselkään ja jalkoihin. Näitä houkutuksia löytyy valitettavasti myös Las Palmasista -erityisesti kävelykadulta ja uusista suurista ostoskeskuksista. Toki itsekin tykkään kun itselle ja lapsille löytyy edullista ja mukavaa päälle pantavaa. Etenkin edullista etsivälle hyviä kauppoja on esim. Decahtlon, Primark ja Kiabi.

Muita käymisen arvoisia paikkoja on mm. Palmitos Park joka taatusti jää etenkin lasten mieleen. Hienot lintu- ja delfiinishowt mielenkiintoisessa ympäristössä tekivät kyllä vaikutuksen minuunkin.

Mukavaa tunnelmaa on tarjolla myös Puerto de Moganissa ja siellä törmäät sellaiseenkin harvinaisuuteen kuin Ranuan Simojärvellä turisteja kuljettaneeseen sukellusveneeseen. Se on tosin vain “koristeena” satamassa, mutta sukeltamaankin pääsee – onneksi vähän uudemmalla kalustolla.

Joulua emme erityisemmin viettäneet, mutta kävimme kuitenkin Playa del Inglesissä kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa.
Siellä viimeistään huomasi, että suomalaista juttuseuraa on tällä saarella tarjolla, jos sitä kaipaa.

Parasta joulussa ulkomailla on helppous. On se vaan aika paljon helpompi pakata päivässä ne laukut kuin viikkokaupalla valmistella joulua ja hankkia lahjoja. Mutta totta on sekin että lapset kyllä nostaisi kapinan jos kaikkina jouluina lahja-asia kuitattaisiin suklaapukilla. Joulunpäivinä nautiskelimme Atlantin aalloista ja hotellin allas-alueesta. Hotellina meillä tosiaan oli Bahia Felizissä sijaitseva Monte Feliz, joka onkin etenkin lapsiperheille oikein hyvä valinta. Rauhallinen ympäristö ja hotellin mukavat piha-alueet suurimpina plussina.

Päätän kertomuksen tältä erää näin lyhyeen.

Miestä viedään -blogisti

Tutustu Gran Canariaan tarkemmin tästä linkistä. 

TILAA UUTISKIRJE ja pysy kuulolla matkablogeissamme

HAKUSANOJA: Joulu ulkomailla  |  Joulu Kanarialla  |  Lapsiperheen joulu matkalla  | Kokemuksia

Samankaltaiset artikkelit