Postikortteja Mauritiukselta - Satavarma suomalainen

Postikortteja Mauritiukselta

Teksti: Anna Maria Pajarinen / Energiakeskus Indigo

No problems in Mauritius – ei ongelmia Mauritiuksella on saaren rento tunnuslause, joka toivottaa matkaajat tervetulleeksi valkoisille hiekkarannoille pilvettömän taivaan alle. Täällä on aikaa kirjoitella viestejä kotimaahan, liimaa siis maisemapostikortin oikeaan yläkulmaan postimerkki ja laita perinteinen tervehdys matkaan! Aidoista korteista välittyy aivan toisenlainen tunnelma kuin nykyisen sähköisen viestinnän lomaterveisistä ja postia on aina kaikkien mukava vastaanottaa.

Postikortti rantakuvalla

Postikortteja Mauritiukselta - Satavarma suomalainen
Idyllinen hiekkaranta Mauritiuksen paratiisisaarella

“Millainen keli Suomessa on? Meillä paistaa kirkas aurinko ja lämpöä on reilut parikymmentä astetta. Katselen kultaisella hiekkarannalla sinistä merta ja leppoisasti huojuvia palmuja. Lähtisimmekö sukeltelemaan korumaisten korallien ja eksoottisten kalojen vedenalaiseen maailmaan vai kutsuuko syvänmerenkalastus 40 jalkaisella kiiltävällä veneellä? Lomalaisen vaikeita kysymyksiä, joihin voin rannalla miettiä vastausta paikallista rommia siemaillen.”

Postikortti paikallisista käsitöistä

Postikortteja Mauritiukselta - Satavarma suomalainen
Port Louis on ranskalaisten vuonna 1735 perustama Mauritiuksen pääkaupunki

“Tuliaisia tulossa, maltatteko odottaa? Ostimme torilta värikkäitä puuvilla- ja silkkipareoita, iloinen myyjä näytti monta keinoa niiden sitomiseen. Kotiin palattuamme keittiössä syntyy säpinää, tuomme kokkikirjan Mauritiukselta, upeita mausteita, teetä ja sokeria. Mietin vielä kenelle ostaisin taidokkaan pikkuisen puuveneen ja hauskan dodolinnun käsityöläisten kylästä…”

Iloisten ihmisten postikortti

Postikortteja Mauritiukselta - Satavarma suomalainen
Ylellisen trooppinen lomakeidas kutsuu Mauritiukselle

“Kuulumisia Mauritiukselta ja monella eri kielellä – saarella puhutaan englannin- ja ranskankielen lisäksi vanhaan ranskankieleen perustuvaa kreolia sekä hindiä, urdua ja mandariinikiinaa. Täällä onkin porukoilla sukujuuria sieltä täältä maailmasta, kuten Hollannista, Ranskasta, Englannista, Afrikasta, Intiasta ja Kiinasta eli sekaan mahtuu hyvin muutama toistaiseksi kalpea suomalainenkin. On hauskannäköistä, kun saaren maaseutua täplittävät tavalliset kirkot, hindu- ja tamilitemppelit, moskeijat ja pagodat. Ja kaikki ovat ystävällisiä, uteliaita ja aina iloisia – niin mekin!”

Eläimiä postikorteissa

“Tätä ei usko kukaan, mutta nyt löytyi maapallolta paikka, jossa ei ole käärmeitä eikä hyttysiä! Pulu sen sijaan on vaaleanpunainen ja vuoristossa elostelee apinoita. Ja sitten on mungo, joka herkuttelee rannalla katkaravuilla – katkaravut maistuvat meillekin, mutta mangosalsan ja kookoksen kanssa. Värikkäitä terveisiä siis Mauritiukselta!”

Romanttinen postikortti

Postikortteja Mauritiukselta - Satavarma suomalainen
Morsian sulhasen syleilyssä hiekkarannalla Mauritiuksella

“Hei kaikille – menimme naimisiin Mauritiuksella! Aivan upea paikka häiden viettoon, unelmamme naimisiinmenosta avojaloin hiekkarannalla ja hääyöstä tähtihotellissa toteutui viimeistä piirtoa myöten. Sanoimme tahdon lämpimässä tuulenvireessä ruokokatoksen alla ja tahdomme tulla tänne varmasti vielä uudestaan, ehkä jo seuraavana häävuosipäivänä tätä päivää muistelemaan… Rakkaudentäyteisiä terveisiä siis Mauritiukselta!”

Samankaltaiset artikkelit