Turkoosin meren helmet: Malediivit - Satavarma suomalainen

Turkoosin meren helmet: Malediivit

Teksti: Anna Maria Pajarinen / Energiakeskus Indigo

Muinaisten merenkulkijoiden reitiltä Intian valtamerestä löytyy noin 800 kilometriä pitkä, maailman matalin saaristo eli Malediivit. Nämä paratiisinomaiset pikkusaaret tarjoavat ympäri vuoden 24 °C ja 33 °C välillä olevia päivälämpötiloja, vehreitä kookospalmuja kansallispuinaan sekä kirkasta vettä ja valkohiekkaisia rantoja.

Trooppista ylellisyyttä

Matkakokemuksia Malediiveiltä
Malediiveilla matkailija pääsee nauttimaan ylellisyydestä ja romantiikasta

Näillä luonnon muovaamilla atolleilla ja saarilla matkailija kohtaa sukeltajien ja auringonpalvojien paratiisin, jossa vaaleat hiekkarannat yhdessä turkoosien laguunien ja miellyttävän lämpöisen meriveden kanssa muodostavat ylellisen trooppisen maailman. Sukellus ja snorklailu ovat saarten suosittuja harrasteita ja lähes kaikissa lomahotelleissa onkin mahdollisuus osallistua sukelluskoulun opetukseen.

Saarten välillä kuljetaan lentotakseilla tai veneillä, Malediiveilla saarihyppely jopa asumattomalla saarella yöpyen on varmasti unohtumaton kokemus. Kaunis Addu atolli on saarista eteläisin ja ehdottomasti sukeltajille vierailun arvoinen, Malediivien pieni ja ruuhkainen pääkaupunki Male on mainio päiväretken kohde ja haasteellisia harrasteita tarjoavat maalis-lokakuussa Lhohifushi sekä Dhonveli, joilla ovat oivat laineet surffaukseen.

Huviloita vetten yllä

Turkoosin meren helmet: Malediivit - Satavarma suomalainen
Malediiveilla voi majoittua eksoottisten laguunien ylle rakennettuihin bungalow huviloihin

Malediiveilta löytyvät monet maailman parhaimmista hotelleista, jotka sijaitsevat usein omilla, halkaisijaltaan muutaman sadan metrin kokoisilla muutoin asumattomilla saarillaan. Nämä lomakeskus tyyppiset hotellit  tarjoavat asiakkailleen vastaanotto- ja ravintolapalvelut sekä tasokkaita kylpyläpalveluja täydelliseen rentoutumiseen. Myös eksoottisten laguunien ylle rakennetut bungalowit ovat houkutteleva ja intiimi majoitusvaihtoehto, jolloin vedenpäällisen huvilan ympäristöstä löytyy ainoastaan kirkasta vettä ja huikaisevan idyllistä maisemaa.

Budjettimajoitusta Malediiveilta ei juuri löydy, mutta ekomatkailun suosio on nousemassa saarilla muun muassa Malediivien oman, ilmaston lämpenemisestä mahdollisesti johtuvan uhkaavan kohtalon vuoksi. Parhaimmissa lomakeskuksissa on muun muassa ohjelmat kierrätykseen, veden talteenottoon ja ilmastoinnin rajoittamiseen.

Paras paikka kahden kesken

Turkoosin meren helmet: Malediivit - Satavarma suomalainen
Yhteisellä toivelomalla Malediiveilla upotetaan varpaat valkeaan hiekkaan

Malediivit ovat myös ihanteellinen matkakohde häämatkoille ja muille romanttisille lemmenlomille. Saaret johdattavat ajatukset lempeästi pois arjesta ja kuljettavat rakkaan kanssa lomapäivien rentouteen. Täydellinen ilta hemmottelua ja herkkuja täynnä olevan päivän päätteeksi on esimerkiksi veneretki auringonlaskuun tyypillisellä Malediivien dhonilla, jolla juoman ja pikkupurtavan nauttimisen lisäksi voi kuunnella paikallisten muusikoiden soittamia bodu beru rumpuja, joita delfiinitkin kuuntelevat mielellään. Ainutlaatuisia kokemuksia rakastavaisille tarjoavat myös valokuvaamiseen soveltuvat lennätykset sinisessä panoraamassa eli saarten yllä sekä sukellusveneretki vedenalaisen kauneuden ja koralliriuttojen pariin.

Malediiveille pääset näppärillä lentoyhteyksillä esimerkiksi Dohan kautta.
Täältä näet lento ja hotellivalikoiman.

Samankaltaiset artikkelit