Kiova on TOP 15 halvimmat matkakohteet listalla

Top 15 halvimmat matkakohteet Euroopassa

Euroopan halvimmat matkakohteet vuonna 2022

Perinteisesti Eurooppaa pidetään kalliina matkakohteena, ja siksi monet suuntaavatkin lomalle vanhan mantereen ulkopuolelle. Kuitenkin jos välttelee isoja metropoleja ja suunnittelee matkansa hyvin, voi myös Euroopasta löytyä todellisia budjettimatkaajan helmiä. Vertailemme tässä artikkelissa viisitoista matkakohdetta, joihin matkustaminen ei vaadi vuosien säästämistä.

Vertailussamme on otettu huomioon tyypillisen hotellin hinta, ruoka- ja juomakulut yhdelle henkilölle, sekä matkustukseen ja nähtävyyksiin normaalisti kuluvat menot.

Krakova on TOP 15 halvimmat matkakohteet Euroopassa listalla toisena

1. Krakova, Puola

Monet suomalaisetkin ovat löytäneet Puolan mielenkiintoisena matkakohteena, mutta läheisen sijainnin vuoksi Puola houkuttelee myös hinnoillaan. Krakova pääsee tässä vertailussa sijalle kaksi. Puolan kohteet tulevat varmasti lähitulevaisuudessa houkuttelemaan enemmän turisteja, joten vielä ehtii nauttimaan kohtuullisista hinnoista.

– Kohtuuhintainen hotelli: 40.00€
– Matkustuskulut/päivä: 2.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 20.00€
– Nähtävyydet: 3.00€

VARAA MATKA KRAKOVAAN

Belgrad, edullinen matkakohde

2. Belgrad, Serbia

Serbia on yksi Balkanin maista, jotka monien mielestä kärsivät edelleen 1990-luvun tapahtumista. Belgrad ei ehkä ole nähtävyyksien puolesta mielenkiintoisin kohde, mutta vilkas ja eloisa kaupunki se varmasti on.

– Kohtuuhintainen hotelli: 45.00€
– Matkustuskulut/päivä: 2.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 20.00€
– Nähtävyydet: 3.00€

 

Edullinen matkakohde Bukarest

VARAA MATKASI EDULLISESTI TÄÄLTÄ >>

3. Bukarest, Romania

Romania kärsii  useista ennakkoluuloista, ja tämän vuoksi moni ei haluakaan mielellään matkustaa sinne. Kuitenkin Romanialla on tarjottavanaan mielenkiintoinen historia, kaunis luonto ja useita jännittäviä kaupunkikohteita. Muun muassa Bukarest ja sen vanha kaupunki kiehtovat monia. Myös hinnat miellyttävät budjettimatkailijaa.

– Kohtuuhintainen hotelli: 50.00€
– Matkustuskulut/päivä: 1.50€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 15.00€
– Nähtävyydet: 5.00€

VARAA MATKA BUKARESTIIN

Bulgarian Sofia on yksi edullisimmista matkakohteista

4. Sofia, Bulgaria

Bulgarian rantamaisemat ovat monelle suomalaisille tuttuja, mutta myös Sofian kaupunki on tarkistamisen arvoinen. Bulgarian pääkaupunki onkin saanut viime vuosina ansaitsemaansa huomiota, ja vierailu Sofiaan ei varmasti aiheuta päänvaivaa budjettimielessä.

– Kohtuuhintainen hotelli: 50.00€
– Matkustuskulut/päivä: 2.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 15.00€
– Nähtävyydet: 7.00€

 

Edullinen matkakohde Budapest

5. Budapest, Unkari

Budapest on saanut todella paljon kansainvälistä huomiota viime vuosina, ja sitä pidetään yhtenä parhaista kaupunkimatkakohteista Euroopasta. Lisääntyneestä suosiosta huolimatta, kaupungista löytää edelleen paljon kohtuuhintaista tekemistä ja näkemistä. Jos malttaa pysyä hieman joenrantaa sivummalla, voi löytää kiehtovia ravintoloita, niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin. Budan linna ja Széchenyin kuumat lähteet kuuluvat varmasti lähes jokaisen vierailulistalle.

– Kohtuuhintainen hotelli: 60.00€
– Matkustuskulut/päivä: 3.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 20.00€
– Nähtävyydet: 7.00€

VARAA MATKA BUDAPESTIIN TARJOUSHINNOIN

Halpa matkakohde Istanbul

6. Istanbul, Turkki

Istanbul on todella klassinen kaupunki idän ja lännen risteyskohdassa, ja monet vannovat Turkin pääkaupungin nimeen. Hinnat ovat olleet nousussa viime aikoina, mutta Turkin liiran heilahtelujen vuoksi Istanbul on hyvä kohde euromaista tulevalle matkaajalle.

– Kohtuuhintainen hotelli: 65.00€
– Matkustuskulut/päivä: 4.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 20.00€
– Nähtävyydet: 10.00€

VARAA MATKA ISTANBULIIN TARJOUSHINNOIN

Riika on Latvian pääkaupunki ja todella edullinen matkakohde

7. Riika, Latvia

Riikan läheinen sijainti on monelle suomalaiselle houkutteleva, ja myös vanhan kaupungin kauniit rakennukset ihastuttavat aina uudestaan. Vaikka Riikasta onkin tulossa hyvää vauhtia yksi pohjoisemman Euroopan metropoleista, se on onnistunut säilyttämään kohtuullisen hintatason.

– Kohtuuhintainen hotelli: 65.00€
– Matkustuskulut/päivä: 2.50€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 25.00€
– Nähtävyydet: 12.00€

VARAA MATKA RIIKAAN TARJOUSHINNOIN

Slovakian Bratislava on halpa lomakohde

8. Bratislava, Slovakia

Bratislava on kaunis kohde aivan Itävallan vieressä, ja tämän vuoksi jäänyt ehkä monilta hieman paitsioon. Slovakialla on kuitenkin paljon tarjottavaa, hotellit ovat hyvälaatuisia ja vanha kaupunki on monien mielestä todella kaunis. Ja mikä parasta, hinnat ovat aivan toista maata Itävaltaan verrattuna.

– Kohtuuhintainen hotelli: 60.00€
– Matkustuskulut/päivä: 3.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 30.00€
– Nähtävyydet: 12.00€

VARAA MATKA BRATISLAVAAN TARJOUSHINNOIN

Slovenian Ljubljana on nouseva edullinen matkakohde

9. Ljubljana, Slovenia

Ljubljana on yksi harvoista Euroopan pääkaupungeista, joka ei ole saanut vielä laajaa kansainvälistä huomiota. Kuitenkin sen vanha kaupunki on todella vaikuttava, ja läheltä löytyvä Bled-järvi on lumoavan kaunis.

– Kohtuuhintainen hotelli: 65.00€
– Matkustuskulut/päivä: 2.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 35.00€
– Nähtävyydet: 15.00€

VARAA MATKA LUJBLJANAAN TARJOUSHINNOIN

Praha on yksi Euroopan TOP 15 edullisimmista kaupungeista

10.Praha, Tsekki

Praha on ollut pitkään kestosuosikki Euroopan kaupunkimatkailijoiden keskuudessa, ja pitää varmasti paikkansa vielä pitkään. Hyvä ruoka ja juoma, sekä kompakti ja kaunis vanha kaupunki tekevät Prahasta mahtavan matkakohteen. Vaikka Tsekin hintataso on nousussa, Prahasta löytää näkemistä ja tekemistä pienemmälläkin budjetilla.

– Kohtuuhintainen hotelli: 70.00€
– Matkustuskulut/päivä: 10.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 35.00€
– Nähtävyydet: 8.00€

VARAA MATKA PRAHAAN TARJOUSHINNOIN

11. Valletta, Malta

Malta on löytänyt tiensä pienimuotoiseksi Euroopan bisneskeskukseksi, ja myös infrastruktuuri turismin ympärillä kehittyy. Saarelle pääsee kätevästi myös laivalla esimerkiksi Sisiliasta, ja se onkin hyvä kohde jo jonkin verran Välimerellä matkustaneille. Pääkaupunki Valletta on Unescon maailmanperintökohde, ja varmasti näkemisen arvoinen. Malta myös mainostaa olevansa Euroopan aurinkoisin saari, joten sää on varmasti myös suosiollinen.

– Kohtuuhintainen hotelli: 70.00€
– Matkustuskulut/päivä: 6.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 40.00€
– Nähtävyydet: 8.00€

VARAA MATKA MALTALLE TARJOUSHINNOIN

12. Sorrento, Italia

Aivan Napolin naapurista löytyy todella charmikas pikkukaupunki, Sorrento. Sijainti puhuu Sorrenton puolesta, sen läheltä löytyy Pompeii, Caprin saari ja muut Amalfin rannikon nähtävyydet. Jos jaksaa siis matkustaa Roomasta etelään, löytää mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jossa näkee ja kokee monien mielestä aidointa Italiaa.

– Kohtuuhintainen hotelli: 70.00€
– Matkustuskulut/päivä: 8.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 40.00€
– Nähtävyydet: 8.00€

 

13. Santorini, Kreikka

Varmasti Kreikan suosituin ja kuvatuin saarikohde ei tule ehkä ensimmäisenä mieleen kohtuuhintaisena kohteena. Kuitenkin Kreikan hintataso on edullinen, ja myös Santorinilta löytää järkeviä vaihtoehtoja budjettimatkaajalle. Jos malttaa pysyä paikallisten suosimissa ravintoloissa, ja etsiä hotellin joka ei mahtaile merinäköalalla, Santorini voi olla kauniin lisäksi myös järkevä kustannuksiltaan.

– Kohtuuhintainen hotelli: 80.00€
– Matkustuskulut/päivä: 15.00€
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 45.00€
– Nähtävyydet: 8.00€

VARAA MATKA SANTORINILLE TARJOUSHINNOIN

14. Lissabon, Portugali

Lissabon on viime vuosina kokenut räjähdysmäisen kasvun matkailun saralla, eikä suotta. Portugalin pääkaupunki tarjoaa kaunista arkkitehtuuria, rantoja, hyvää ruokaa ja jatkuvalta tuntuvan auringonpaisteen. Suosiostaan huolimatta Lissabon tekee vaikutuksen myös hintatasollaan.

Kohtuuhintainen hotelli: 80.00€
Matkustuskulut/päivä: 5.00€
Ruoka-&juomakulut/päivä: 55.00€
Nähtävyydet: 12.00€

Lähteet:
https://priceoftravel.com

VARAA MATKA LISSABONIIN TARJOUSHINNOIN

15. Sunny Beach, Bulgaria

Nostetaan listalle kaupunkikohteiden lisäksi yksi edullisuudessan vertaansa vailla ole rantalomakohde.

Kesälomakaudelle edullista lomaa etsivä löytää sen Bulgariasta. Mustanmeren lomakaupunki Sunny Beach on kuulu lämpimistä uima-vesistä ja mukavan lomaisasta tunnelmasta. Itse Sunny Beachin kylä on lomailuun tehty kaupunki, mutta esimerkiksi läheisessä Bourgasin kaupungissa voi tutustua bulgarialaiseen elämänmenoon.

Viikon lomamatkat alkaen alle 300€, aikainen varaaja nappaa nämä halvimmat paikat.

Varaa loma Sunny Beachille tästä.

Räätälöi lomasi ja varaa edullinen lento+hotelli -paketti näihin kohteisiin >>

Similar Posts