TOP 10 halvat matkakohteet

Top 10 edulliset matkakohteet

Kauniit ja edulliset matkakohteet ympäri maailman – näissä kohteissa vietät budjettiloman tyylillä

Pienelläkin budjetilla voi viettää upean loman maailman kauneimmissa kohteissa. Mikäli saldo ei riitä ja matkustat säästöliekillä kannattaa valita matkan ajankohta sesongin ulkopuolelta tai kohde, jonne ei jokainen tusinaturisti löydä. Jo näillä kikkakolmosilla voi viettää superloman ihanassa miljöössä.

Kokosimme 10 edullista kohdetta ympäri maailman. Listassa on huomioitu lähinnä paikan päällä syntyvät kustannukset, sillä lentojen kanssa kikkailu on oma lukunsa. Omilla valinnoillaan voi vaikuttaa paljon matkakustannuksiin ja jos jaksaa muutamana päivänä säästellä, voi joinakin päivinä satsata vaikka kunnon juhlaillalliseen.

Top 10 edulliset matkakohteet - Satavarma suomalainen
Thaimaassa lomailu paikan päällä on tunnetusti edullista!
  1. Kambodža

Kambodža on päässyt ykköseksi, sillä se on todella edullinen lomakohde. Ainakin vielä. Hinnat tuppaavat nousemaan turistimassojen myötä, joten kannattaa pitää kiirettä, jos haluaa kohteeseen vielä ennen kuin se on jo liian tuttu matkailijoille.

Yöpyminen ja herkuttelu maksaa Kambodžassa pennosia: lounaan voi saada parilla eurolla ja illallisen kahdelle alle 20 eurolla. Kambodžasta löytyy yöpymispaikkoja jokaiseen makuun: oman saaren voi vuokrata noin 1000 €/yö, toisaalta reppumatkailija voi yöpyä eurolla tai kahdella. Mutta upean ja perusmatkailijalle sopivan tasoisen hotellin saa pääsääntöisesti 30 – 50 €/yö.

  1. Peru

Peru on omatoimimatkailijalle ykköskohde eikä siellä olekaan juuri turistien kaipaamia palveluita tarjolla. Mutta nähtävää siellä sen sijaan on! Upeita vuoristoja ja kauniita rantoja, vaellusreittejä ja kuhisevia kaupunkeja.

Keskivertohotelli maksaa Perussa 30 eurosta ylöspäin, mutta reppumatkailija voi yöpyä parilla eurolla. Rikollisuutta Perussa tosin on paljon, joten yöpymiskohde kannattaa valita tarkkaan. Juna on Perussa kallis, mutta busseilla pääsee lähes joka paikkaan ja se on edullinen. Samoin taksit, mutta näissä huijauksen kohteeksi joutuminen on kohtuullisen suuri.

  1. Vietnam

Myös Vietnam on vielä kohtuullisen valloittamaton lomakohde, vaikkakin se on tulossa tutuksi yhä suuremmille turistimassoille. Vietnam tarjoaa mielenkiintoisen kohteen upeine rantoineen ja vilkkaine kaupunkeineen sekä annoksen koskettavaa ja kiinnostavaa maailmanhistoriaa.

Hinnat Vietnamissa ovat vielä matalat: keskitason hotelli on noin 20 €/yö, hiukan kehnompi alle 10 €/yö ja  reppumatkailija yöpyy muutamalla eurolla. Bussilla ja junalla matkailija pääsee edullisesti ympäri maan. Ruoka on Vietnamissa halpaa! Perinteisen riisi- tai nuudeliaterian saa parilla eurolla ja alle 10 € päiväbudjetilla pärjää mukavasti.

  1. Honduras

Honduras ei todellakaan ole massaturismin ykköskohde, sen sijaan sukeltajat tuntevat kohteen upeat vesistöt. Matkakohteena se on Keski-Amerikan edullisimmasta päästä, joskin se on poliittiselta ilmapiiriltään hiukan levoton.

Ravintolassa nautittu ateria on keskimäärin 5 € ja kolmen ruokalajin illallisen saa alle 20 eurolla. Samaten bussilla ja taksilla liikkuminen on todella halpaa. Ihan ok-tason hotelli maksaa sekin alle 20 €/yö ja parempi hotelli on sijainnista riippuen 40 – 80 €/yö. Ja tällä hinnalla tosiaan saa jo ihanan spa-hotellin.

  1. Bulgaria

Bulgaria on yksi Euroopan edullisimmista matkailukohteista. Ja myös ehkä aliarvotetuin. Bulgaria tarjoaa matkailijalle kuitenkin monipuolisesti sekä upeita rantoja Mustanmeren äärellä että hyviä mahdollisuuksia viettää aktiivilomaa patikoinnin tai vaikka golfin parissa.

Bulgariassa voi tehdä myös edullisia shoppailulöytöjä. Shoppailun lomassa voi nauttia paikallisia herkkuja, jotka eivät tee kukkaroon suurta lovea. Hyvässä hotellissa yö maksaa keskimäärin 20 – 80 €. Julkiset kulkuvälineet toimivat hyvin ja ovat halpoja eikä taksikaan maksa suomalaisittain juuri mitään.

  1. Argentiina

Suomalaiset tuntevat Argentiinan tangosta, viinistä ja ehkä myös hyvästä ruuasta. Argentiinassa pääseekin nauttimaan oikein hyvästä ravintolakulttuurista, mutta myös kaikenlaisista aktiviteeteista. Se on myös matkailijan kannalta turvallinen vaihtoehto Etelä-Amerikan lomakohteista.

Majoitusta löytyy kaikille budjeteille, edullisia vaihtoehtoja löytyy hostelleista ja pienistä majataloista. Ravintolassa hyvä ateria maksaa noin 10 – 15 €, kolme ruokalajia kustantaa keskimäärin 30 € ja ravintolat ovat todella hyviä! Taksimatka maksaa muutaman euron ja bussimatka vielä vähemmän.

  1. Unkari

Unkari on Suomesta käsin mukavan lähellä, lento kestää vain reilut pari tuntia. Matkakohteena se on yksi Euroopan helmistä, missä matkailija voi kokea upeita kulttuurielämyksiä. Myös unkarilainen ruoka on todella herkullista, vaikka se ei ehkä ensimmäisenä tule maasta mieleen.

Hyvään hotelliin voi majoittua 50 €/yö, luksustakin saa alle 100 eurolla ja budjettimatkailija yöpyy noin 10 eurolla. Nopeaa ruokaa katukeittiöstä saa 3 – 5 eurolla ja hyvän aterian saa parilla kympillä. Bussilla matkustaminen on euron luokkaa.

  1. Kreikka

Kreikka on monelle suomalaiselle tuttu kohde, joten ei tule yllätyksenä, että se on päässyt listallemme. Kreikan saaret ovat ihania rantalomakohteita, mutta ei pääkaupunki Ateenakaan kalpene lomakohteena.

Hotelleja löytyy laidasta laitaan: budjettimatkailija yöpyy 20 eurolla, perus- ja hyvätasoinen hotelli on noin 40 – 100 €/yö ja luksus maksaa huomattavasti enemmän. Kunnon aterian saa 10 eurolla ja liikkuminen paikasta toiseen on todella edullista.

  1. Kroatia

Kroatiakin alkaa olla jo suomalaisille tuttu kohdemaa, varsinkin Split ja Dubrovnik ovat suosittuja kohteita. Maassa on helppo yhdistää monet huvit rantalomasta shoppailuun ja erilaisiin aktiviteetteihin.

Hintatasoltaan Kroatia on (vielä) halpa. Kroatialle on tyypillistä yksityismajoitus, mutta hotellimajoituskin on ihan kukkaron kestävä, hyvä hotelli on 60 – 100 €/yö. Alle 30 eurolla kaksi henkilöä syö kolmen ruokalajin aterian. Bussilla liikkuminen kaupungista toiseen on sekin edullista.

Kroatia pääsee mukaan listalle halvimmista matkakohteista
Olisitko arvannut, että Kroatia on myös mukana listalla – sijalla 9.
  1. Thaimaa

Thaimaa on listalla viimeisenä, koska se on suomalaisille tuttu eikä kellekään varmasti tule yllätyksenä, että kohteessa on edullista nautiskella lomasta upeissa maisemissa.

Sesongin ulkopuolella Thaimaassa saattaa saada luksushuoneen luksushotellissa 50 €/yö, 3 tähden hotelli on noin 40 €/yö, mutta edullisempiakin öitä on tarjolla reppureissaajille. Junalla pääsee pitkiäkin matkoja parilla kympillä ja katuruokaa saa eurolla tai parilla ja ravintolaillallinen on noin 10 €.

Edullisia matkoja edullisiin matkakohteisiin löydät täältä. 

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Saldo.comin kanssa, jonka vuoksi artikkelin alussa on linkki heidän sivustolleen.

Samankaltaiset artikkelit