Edulliset hotellit Matkapörssistä

Vältä hinta-ansat: Turistivero, kaupunkivero, palvelumaksu

Näin vältät hotellien hinta-ansat! Mitä ovat turistivero, kaupunkivero, palvelumaksu, kuntamaksu?

Dubain hotellit kaupunkivero, palvelumaksu ja muut
Dubain upeasta hotellivalikoimasta löytyy hotelleja joka tasoon. Todellinen hinta kannattaa kuitenkin tarkistaa.

Toisinaan hotellia varatessa voi kohdata hämmentäviin termeihin, jotka tietävät lisäkuluja alkuperäisen hinnan päälle. Näitä ovat mm. kuntamaksu, palvelumaksu, turistivero, kaupunkivero.


Eräs kansainvälinen hotellinvaraussivusto antaa harhaanjohtavan kuvan esimerkiksi Dubain hotellien hinnoittelusta. Varauksen loppuvaiheilla melko huomaamattomassa kohdassa kerrotaan näin: “Kuntamaksu 10 % ei sisälly hintaan. Majoituspaikan palvelumaksu 10 % ei sisälly hintaan.” Oletettuun hintaan tulee siis hotellilla yllättäen 20% lisämätkyt. 1000 euron hotellivarauksesta pitää hotellilla maksaa vielä 200 euroa ekstraa.


Kuntamaksu ja palvelumaksu ovat siis oikeastaan tekaistuja keinoja saada varauksen hinta näyttämään pienemmältä. Sekin on ok, jos varaaja huomaa ottaa tämän huomioon varausta tehdessä. Helposti huomio kuitenkin kiinnittyy lähinnä “Sinun ei tarvitse nyt maksaa mitään, maksat vasta hotellilla” -ilmoituksiin.


Turistivero ja kaupunkivero ovat sama asia. Turistivero on paikallisten viranomaisten määräämä maksu. Veron suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Näitä maksuja ei voida periä matkan hinnassa etukäteen, vaan ne suoritetaan suoraan majoituspaikkaan majoituksen päättyessä.


Matkapörssin matkoissa kaikki verot ja maksut kuuluvat aina hintaan. Ainoastaan turistivero, joka maksetaan monissa kohteissa kuten Dubaissa ja Italiassa, maksetaan suoraan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä ja maksu on yleensä 1-4€ / yö (hotellin tasosta riippuen). Tätä maksua ei ole mahdollista veloittaa varauksen yhteydessä, vaan se on aidosti mahdollista maksaa vain hotellilla. Huomaathan, että esimerkiksi Yhdysvalloissa paikoin käytössä oleva lomakeskusmaksu (resort fee) on myös suoraan hotellille maksettava maksu, jota ei voi maksaa etukäteen.


Kun matkan todelliset kustannukset ovat tiedossa jo ennen matkaa, matkalle on mukavaa ja huoletonta lähteä ja lomasta voi nauttia täysin rinnoin.


Ei muuta kuin vertailemaan ja varaamaan seuraava hotellimajoitus täältä!

Miestä viedään -blogisti

Samankaltaiset artikkelit