Miamin makeat pastellit - Satavarma suomalainen

Miamin makeat pastellit

Teksti: Anna Maria Pajarinen / Energiakeskus Indigo

Lempeät pastellit vaihtuvat sävyiltään talojen seinissä ajelulla rantabulevardilla ja tuulen henkäys tuo aistittavaksi tuoksun kookoksesta ja hiekasta. Saksofonin ääni värähtelee palmujen katveessa Miami Beachin loputtomassa yössä – pilvenpiirtäjien suurkaupunki Miami ja upeiden rantojen Miami Beach tarjoavat säpinää matkailijalle vuorokauden, viikon ja vuoden ympäri!

Taidetta, kulttuuria ja tropiikkia

Miamin makeat pastellit - Satavarma suomalainen
Hengenpelastajien rantakoppi: South Beach, Miami Beach, Florida

Tämän latinalais-amerikkalaisen kulttuurin kehdon ja merta vasten piirtyvän metropolialueen nähtävyyksien parhaimmistoon kuuluvat Villa Vizcayan museo ja puutarhat, Bass taidemuseo, Miami Seaquarium akvaariotalo, Coral Castle korallilinna, Miamin eläintarha, kasvitieteellinen puutarha Fairchild Tropical Botanic Garden sekä South Beachin pitkät rannat hengenpelastajien värikkäine vahtikoppeineen, jotka ovat nykyään yksi Miamin tunnetuimmista symboleista. Miami Beachin South Beachilla on tarjolla runsaasti vesiurheilumahdollisuuksia, mutta suosituin harrastus on edelleen kuitenkin auringon palvonta ja vilkkaan rantaelämän katseleminen. Pimeän tullen South Beach muuntuu aktiiviseksi yökerhojen ja baarien täyttämäksi näyttämöksi, jossa kaikki haluavat nähdä muita ihmisiä ja tulla itse nähdyiksi.

Taivaan tähdet

Miamin makeat pastellit - Satavarma suomalainen
Rauhallinen ilta kaupunginvaloineen: Biscayne Bay, Miami, Florida

Mikäli rikkaiden ja kuuluisien elämäntyyli kiinnostaa, voi Miamissa osallistua tähän tarkoitukseen järjestetyillä, hulppeita koteja esittelevillä ja salaisuuksia kertovilla veneretkillä, mutta tähtiä on mahdollista nähdä muuallakin. Alunperin vuonna 1949 perustettu The Miami Science Museum tiedemuseo ja vuonna 1966 avautunut Space Transit Planetarium planetaario elävät juuri jännittäviä aikoja. Maaliskuussa 2011 miamilainen Phillip Frost lahjoitti museolle huimat 35 miljoonaa dollaria uuden tiedemuseon rakentamiseksi Miamin kantakaupunkiin. Uusi Patricia and Phillip Frost Museum of Science avautuu vuonna 2015, tämä innovatiivinen rakennus tulee saamaan käyttöenergiansa tuulesta, vedestä, auringosta ja jopa vierailijoistaan. Nykyinen 231 paikkainen planetaario tässä ensiluokkaisessa avaruus- ja tiedemuseossa muuttuu kaiken kaikkiaan 275 miljoonan dollarin projektissa tulevaisuudessa täydelliseksi avaruuden ja tähtien 3D kokemukseksi.

Papukaijat viidakkoteatterissa

Miamin makeat pastellit - Satavarma suomalainen
Flamingot Viidakkosaarella: 1111 Parrot Jungle Trail, Miami, Florida

Vaikuttavan tieteen ja avaruuden jatkeeksi värikästä energiaa pääsee aistimaan myös hauskassa muodossa viidakkosaarelle Miamin keskustan ja South Beach alueen välille. Jo vuonna 1936 perustettu Jungle Island on yli 3000 eksoottisen eläimen ja 500 kasvilajin koti siten viihdyttäen ja opettaen kaikenikäisiä vierailijoitaan. Viidakkosaarella on vuoden jokaisena päivänä kolme erilaista esitystä, yksityinen ranta, kattava kävelykierros sekä lastenalue leikkikenttineen. Jungle Island eläinpuisto ja papukaijat toivottavat vieraat tervetulleiksi maanantaista perjantaihin klo 10-17 ja viikonloppuisin klo 10-18.

Top 10 ostoskeidasta

Miamin makeat pastellit - Satavarma suomalainen
Pastellinsävyjä art deco hotelleissa: South Beach, Miami Beach, Florida

Mainioiden nähtävyyksien ja kokemusten lisäksi Miami tunnetaan myös mahtavista ostosmahdollisuuksistaan – kaupungin kymmenet ostoskeskukset tarjoavat shoppailua ja ravintoloita jokaiseen makuun. Tyypillisiä amerikkalaisia kauppakeskuksia ovat muun muassa The Dolphin Mall lähellä Miamin kansainvälistä lentokenttää, yli 300 liikkeen Aventura Mall Biscayne Boulevard kadulla ja Dadeland Mall, josta löytyy Floridan suurin Macy’s tavaratalo. Tehtaanmyymälöistään tunnettu Sawgrass Mills on koko Floridan osavaltion suurin ostoskeskus ja happihyppelyä liikkeiden välillä tarjoavat miellyttävä The Falls, CocoWalk Coconut Grove alueella, Bayside Marketplace veden äärellä, ylellinen Bal Harbour Shops ja korkeatasoisten butiikkien The Miracle Mile.

Miamin makeat pastellit - Satavarma suomalainen
Kävely- ja ostoskatualue Lincoln Road Mall: South Beach, Miami Beach, Florida

Miamin South Beach alueelta löytyvät neonvalojen ja retro-deco tyylin legendaarinen Ocean Drive, jonne supertähdet saapuvat ostoksille limusiineillaan ja avoautoillaan sekä kymmenen korttelia kattava Lincoln Road. Tämä kävelykatujen ostosparatiisi tarjoaa ainutlaatuisen ilmapiirin ja mielenkiintoisten ihmisten alueen täynnä huippusuunnittelijoiden sekä halutuimpien muotivalmistajien trendikkäitä liikkeitä. Promenaadin aurinkoiset kahvilat, maailmanluokan etniset ja gourmet ravintolat, elokuvateatterit, museot sekä taidegalleriat ovat kaikkien suosiossa – Lincoln Road on paras paikka niin päivällä kuin yölläkin paikallisen menon katsastamiseen.

Top Cocktail: Miami Ice

Miamin makeat pastellit - Satavarma suomalainenJa lopuksi vinkki, jolla pääsee heti Miamin karamellinsävyiseen tunnelmaan: Miami Ice cocktail. Kaada cocktailravistimeen runsaan jäämurskan kanssa 1 shotti Triple Sec likööriä, 2 shottia persikkasnapsia, 1 shotti vodkaa, 1 shotti rommia ja 2 shottia Apple sourz hedelmälikööriä tai Blue Curacao likööriä. Ravista, kunnes sekoitus on jäähtynyt kunnolla ja muuttunut jäätävän limen tai jäisen sinisen väriseksi. Kaada korkeaan lasiin ja koristele limeviipaleella tai appelsiiniserpentiinillä – it’s so Miami!

Samankaltaiset artikkelit