Washington - paljon muutakin kuin Valkoinen talo - Satavarma suomalainen

Washington – paljon muutakin kuin Valkoinen talo

Teksti: Kai Jauhiainen

Suomesta katsoen Washington DC on yhtä kuin Valkoinen talo ja läheinen New York imee turistien huomion.  Oh well höpsistä… Washingtonissa on valtavasti nähtävää, mutta tahti on hituisen New Yorkia leppoisampaa. Tutustuminen kannattaa ottaa rauhallisesti, sillä kesähelle on kosteaa ja kartalla lyhyeltä näyttävät etäisyydet ovat yllättävän hikisiä.

Listataanpa Yhdysvaltain pääkaupungin kymmenen kärjessä-nähtävyyttä.

Washington top 10 nähtävyydet

Washington - paljon muutakin kuin Valkoinen talo - Satavarma suomalainen
Vuonna 1922 julkistettu Lincoln Memorial muistomerkki

1. Lincolnin muistomerkki

Lincolnin muistomerkki on ehdoton MUST jokaiselle,  joka vierailee metropolissa. Uusklassinen rakennus on 30 metriä korkea ja jäljittelee kreikkalaista temppeliä.

2. Capitolin rakennukset

Capitolin rakennukset ovat maailmankuuluja – kopiokin löytyy muun muassa Havannasta.  Rotundassa esillä oleva fresko on näkemisen väärtti ja sen jälkeen kannattaa jonottaa kiertokäynnille Capitolissa. Sisältä käsin upea rakennus antaa paljon enemmän kuin vain ulkoa käsin ihaillen.

3. Washingtonin eläintarha

Washingtonin eläintarha on maailman parhaita ja lapsiperheille MUST, mutta aikuisillekin se on mukava lepohetki suurkaupungin helteessä. Vetonaulana ovat pandat ja apinat, mutta myös matelijaosasto on maailmankuulu. Lapsille on upeassa eläintarhassa oma Kids Farm.

4. Georgetown

Georgetown pursuaa elämää ja hyviä ravintoloita. Shoppailijoiden paratiisi, joten tarkista luottokorttisi kate. Kävellen voi nauttia idyllisistä kortteleista ja puutarhoista.

5. Spy Museum

Sisäinen pikkupoika herää henkiin Spy Museumissa – vakoilumuseossa. Liput ovat hintavia, mutta vastinetta saa jokainen joka on vähänkin kiinnostunut kylmän sodan ajoista. Nähtävillä on valtava määrä vakoilutarpeita ja kaikki on pakattu vuorovaikutteiseen muotoon. Hauskaa!

Washington - paljon muutakin kuin Valkoinen talo - Satavarma suomalainen
George Washingtonin muisto-obeliski on 170 metrin korkuinen

6. Vietnamin sodan muistomerkki

Vietnamin sodan muistomerkki hiljentää paitsi koollaan niin myös kiveen kaiverrettujen nimien määrällä.

7. Washingtonin muistomerkki

Washingtonin muistomerkki on kaupungin korkein rakennus. Näkoalatasanteelle kannattaa varata lippu etukäteen jonojen välttämiseksi. Näköalat ovat huikeita. Tällä hetkellä paikka on suljettu maanjäristyksen vaurioiden korjaamisen takia, mutta kolmessa vuodessa ehtii tehdä paljon.

8. Smithsonian museokeskittymä

Smithsonian museokeskittymän 15 museosta Ilmailun ja avaruusteknologian museo on kenties vetävin, mutta myös Amerikan historian museo on mielenkiintoinen. Amerikan intiaanien museo on uusin.  Kannattaa valita mieluisensa, sillä kaikkiin museoihin tutustumisen väitetään vievän kuukauden.

Washington - paljon muutakin kuin Valkoinen talo - Satavarma suomalainen
Yhdysvaltain presidentin virka-asunto ja pääasiallinen työpaikka

9. Valkoinen talo

Valkoiseen taloon on varattava lippu etukäteen, mutta kierros vallan ytimessä on sen väärtti. Presidenttiin et törmää, mutta sinisessä ja punaisessa huoneessa voi mielikuvitus laukata.

10. Kongressin kirjasto

Kongressin kirjastossa on huikeat 115 miljoonaa kirjaa ja määrä kasvaa koko ajan. Gutenbergin Raamattu jää matkailijan mieleen.

Samankaltaiset artikkelit